Ambulante Zorg vacature

Ambulante Zorg vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

De uitdaging zit ‘m in de verantwoordelijkheid die je hebt als verzorgende?

Ben je op zoek naar een baan in de ambulante zorg? Zou je graag werken bij de thuiszorg? Ben je dat misschien al aan het doen en zoek je gewoon een nieuwe baan? Bekijk dan zeker onze ambulante zorg vacatures op deze pagina. De eerste stap naar werken in de thuiszorg huishoudelijke hulp begint hier!

Kom werken als ambulant begeleider!


Ben jij stressbestendig en besluitvaardig? Kan jij op een paar minuten tijd een vertrouwensband met patiënten en hun naasten opbouwen? Heb jij een hart voor mensen? Dan is een vacature ambulant begeleider misschien wel waarvoor je in de wieg gelegd bent. In deze snel veranderende en uitdagende job neem je telkens nieuwe uitdagingen aan. Je helpt de meest uiteenlopende patiënten met de meest uiteenlopende problemen. Bij Fundis vind je ambulante zorg vacatures op diverse locaties en diverse profielen. Zo kan je parttime werken in de thuiszorg huishoudelijke hulp of net op zoek zijn naar een fulltime ambulante zorg vacature.

Werken als ambulant begeleider


Werken als ambulant begeleider of werken bij de thuiszorg betekent dat de patiënt in kwestie nog mobiel is en geen overnachting nodig heeft in een zorginstelling. Een andere naam voor deze ambulante zorg is dan ook extramurale zorg. Niet toevallig is de term ambulant afgeleid van een Latijnse term die je kunt vertalen tot ‘in staat om te lopen’. Concreet is de patiënt grotendeels tot helemaal in staat om zelfstandig te leven en heeft hij/zij specifieke, lichte vormen van zorg en ondersteuning nodig. Vaak gaat het om relatief eenvoudige ingrepen bij mensen thuis waarvoor ze toch liever een professional inschakelen.

Vormen van ambulante zorg


De ene vacature ambulant begeleider is de andere niet. Net zoals bij elke niche binnen de sector van de zorg zijn er ook tal van vormen van ambulante zorg. Zo kan je aan de slag gaan binnen de psychiatrische hulp, de psychologische hulp of binnen een polikliniek. Dagbehandelingen worden immers ook vaak onder de noemer ambulante zorg geplaatst. Daarnaast zijn er heel wat instellingen die de zogenaamde ambulante thuiszorg verlenen. Dat betekent dat de patiënt thuis geholpen wordt door de zorgverleners. Wat die hulp exact is hangt af van de noden van de patiënt. Dat kan bijvoorbeeld hulp bij het huishouden zijn, maar kan ook hulp bij persoonlijke verzorging zijn of zelfs verpleegtechnische handelingen. In extreme gevallen gaat het om thuiszorg met intensieve zorg. Een ambulante zorg vacature valt dus op zijn minst veelzijdig te noemen!

De grote voordelen van ambulante zorg


Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zo goed als altijd overbezet. De ambulante zorg zorgt er dan ook voor dat mensen dankzij deze ondersteuning sneller en langer thuis kunnen blijven bij zorgvragen. De wachttijden worden op deze manier verkort. Zo ontlast de ambulante zorg niet enkel de rest van de sector, maar bovendien behouden de patiënten een zekere vorm van zelfstandigheid. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze vorm van zorgverlening sterk gestimuleerd wordt door de overheid.

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis