BBL Helpende vacature

BBL Helpende vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

De uitdaging zit ‘m in de verantwoordelijkheid die je hebt als verzorgende?

Heb je in het verleden jouw doel in het leven gemist? Heb je een compleet andere opleiding gevolg maar ben je nu tot de conclusie gekomen dat je eigenlijk vooral mensen wilt helpen? Dan is het vast en zeker nog niet te laat om over te stappen naar de zorgsector. Via de beroepsbegeleidende leerweg (ook wel BBL) genoemd kan je immers werken leren zorg combineren en meteen met de praktijk geconfronteerd worden terwijl je de opleiding volbrengt. Op deze pagina vind je tal van BBL zorg vacatures waarmee jouw nieuwe leven vandaag nog kan beginnen.

Kom werken en leren helpende niveau 2


Werken in de praktijk combineren met de theorie die je nodig hebt om jouw diploma als helpende te halen? Op de werkplek zelf alle kneepjes van het vak onder de knie krijgen en een goede band met de collega’s opbouwen? Dan vind je bij Fundis alle mogelijke BBL vacatures zorg die deze fantasie realiteit maken. Neem vandaag nog contact op met één van de werken en leren vacatures bij jou in de buurt en wie weet neem je wel een nieuwe start in het leven. Het enige dat je nodig hebt? Een gezonde dosis lef, een grote leerlust en de juiste BBL helpende vacature. Concreet zijn de meeste BBL zorg vacatures zo opgebouwd dat je meerdere dagen op de werkplek werkt, maar ook één of meerdere dagen school loopt.

Wat is helpende?


Als je reageert op één van de BBL vacatures zorg voor een helpende wordt je natuurlijk opgeleid als helpende. Maar wat betekent dat nu exact? Je volgt een werken en leren helpende niveau 2 opleiding en aan het eind daarvan mag je een helpende verzorgende genoemd worden. Dat betekent dat je op dagelijkse basis verpleegkundigen assisteert bij heel wat taken waar zorgvragers nood aan hebben. Ook sta je in voor het zogenaamde helpende welzijn. Hierbij ligt de nadruk op welzijnstaken zoals helpen bij het eten en als begeleider voor recreatieve activiteiten fungeren.

Wat doet een helpende eigenlijk?


Werken leren zorg combineren? Reageren op een BBL helpende vacature? Dan wil je natuurlijk ook echt weten wat jouw taken exact zullen zijn als helpende. Er werd al aangehaald dat het vooral draait rond welzijn en ondersteuning bieden. Meer concreet houdt dat in dat je hulp biedt bij persoonlijke verzorging zoals wassen, tanden poetsen, aankleden en ga zo maar door. Ook bij huishoudelijke taken zoals koken en het bed opmaken kan je worden ingeschakeld. Een belangrijk en vaak onderschatte taak van de helpende is het bieden van een luisterend oor om zo het emotioneel welzijn te ondersteunen. Tevens wordt er verwacht dat je in staat bent om waarheidsgetrouw en correct te rapporteren over de toestand van de patiënt.

Waar kan je nu exact aan de slag bij werken en leren zorg vacatures? Dat kan eigenlijk bij elke mogelijke organisatie die zorg verleent. Dat kan thuisverpleging zijn, maar ook verpleeghuizen, ziekenhuizen, woonvormen voor geestelijk gehandicapten of zelfs nog andere zorgcentra. De mogelijkheden zijn eindeloos. Aan jou om ze te nemen en te reageren op de werken en leren zorg vacatures!

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis