Helpende vacature

Helpende vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Als helpende bij een zorgorganisatie binnen Fundis, ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners.

Is jouw droombaan er eentje waarbij je mensen een helpende hand toesteekt? Dan is werken in de zorg echt iets voor jou. Op deze pagina vind je al onze vacatures voor een helpende. Kortom: alles wat je nodig hebt om zo snel mogelijk aan de slag te gaan in de zorgsector!

Kom werken als helpende

Tussen de leukste vacatures helpende zorg echt iets voor jou gevonden? Dan is het wel zo handig om te weten wat je te wachten staat. Werken in de zorg is immers een zwaar, maar ook een dankbaar beroep. Je staat mensen dag en nacht bij en maakt op die manier een grote impact in hun leven. Het spreekt voor zich dat hier heel wat dankbaarheid van de cliënten en hun naasten tegenover staat. Bovendien vind je bij Fundis een grote waaier aan mogelijkheden terug. Zo vind je tussen onze helpende vacatures onder andere ook helpende niveau 2 vacatures terug of een gezelschapsdame/heer. Of je nu op zoek bent naar een parttime vacature 16 uur of een fulltimebaan tussen onze helpende zorg en welzijn vacatures: er zijn voldoende opties!

Wat is een helpende?

Wat zijn nu eigenlijk exact vacatures helpende zorg? Helpende vacatures zoeken eigenlijk een zogenaamde helpende. Een helpende verzorgende is een persoon die de cliënt in kwestie assisteert bij het dagelijkse leven. In de helpende zorg gaat het dan om het bieden van lichte ondersteuning op het verzorgende vlak. Het welzijnsaspect draait om algemene welzijnstaken zoals bijvoorbeeld begeleiding bij activiteiten, hulp bij het avondeten en ga zo maar door. Het exacte takenpakket hangt af van de cliënt in kwestie, maar kan ook snel ontdekt worden dankzij het codesysteem bij de helpende vacatures. Deze zijn immers in niveaus verdeeld. Zo zijn helpende niveau 2 vacatures de vaakst voorkomende in de sector. Deze aanduiding betekent dat je voor vacatures helpende zorg en welzijn niveau 2 een mbo-opleiding niveau 2 hebt afgerond.

Wat doet een helpende exact?

Werken in de zorg als helpende? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar het takenpakket. Voor een helpende lopen deze taken erg uiteen, maar in de regel kan je spreken over ondersteuning bij dagelijkse bezigheden. In de meeste gevallen draait het om hulp bieden bij de persoonlijke verzorging (wassen, tandenpoetsen, aankleden, etc.), bij huishoudelijke werkzaamheden (koken, bed opmaken, stofzuigen etc.) en het sociale aspect. Zo is misschien wel de belangrijkste taak van de helpende om een luisterend oor te bieden en te assisteren bij recreatieve bezigheden als een wandeling en gezelschapsspellen.

Waar werken helpenden?

De cliënten van een helpende zijn ouderen, zieken en gehandicapten. De locatie van het werk zelf loopt sterk uiteen. Zo zijn er heel wat helpenden die bij mensen thuis hun taken komen uitvoeren, maar je kunt ook aan de slag in verpleeghuizen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen etc.

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis