Herintreden in de zorg vacature

Herintreden in de zorg vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

Ben jij in het verleden al eens aan de slag geweest in de zorg?

Ben jij in het verleden al eens aan de slag geweest in de zorg? Voel je het de laatste tijd kriebelen om dat engagement terug aan te gaan? Dat is het een stuk gemakkelijker dan je misschien wel denkt om jezelf een herintreder te noemen. Op deze pagina vind je heel wat vacatures specifiek gericht op herintreden in de zorg als verpleegkundige. Neem snel contact op en geef jouw leven opnieuw een wending!

Kom werken als herintreder in de zorg


Er zijn heel wat redenen denkbaar waarom je al lange tijd niet meer gewerkt hebt in de zorg. Misschien werd het mentaal allemaal wat zwaar om te dragen, misschien waren er verwikkelingen in het privé-leven of eventueel zelfs betere aanbiedingen vanuit andere branches. Wie weet heb je jouw diploma wel gehaald, maar ben je uiteindelijk iets totaal anders gaan doen. Wat de reden ook is: herintreden in de zorg is altijd mogelijk. Heb je trek om de draad terug op te pakken dan vind je bij Fundis tal van vacatures thuiszorg en zorg en welzijn vacatures om herintreden zorg een realiteit te maken. Voor bijvoorbeeld een vacature herintredende verpleegkundige ben je hier aan het juiste adres.

Wat is een herintreder in de zorg?


Herintreden in de zorg? Dat valt enkel maar toe te juichen, maar het spreekt voor zich dat je na een belangrijke hiatus niet zonder meer op zorg en welzijn vacatures kunt reageren. In een paar jaar tijd kunnen er zich immers grote wettelijke en zelfs technische veranderingen hebben voorgedaan die herintreden zorg een uitdaging maken. Vaker wel dan niet zal een vacature herintredende verpleegkundige dan ook gelijk een opleidingstraject op maat aanbieden om meteen weer up-to-date te zijn bij het herintreden zorg. Dat traject zal van een paar zaken afhangen. Zo is jouw opleidingsniveau van groot belang net als de tijdseenheid van jouw afwezigheid. Misschien moet je jouw verpleegtechnische handelingen terug wat bijschaven als je gaat herintreden in de zorg als verpleegkundige. Misschien is jouw BIG-registratie niet meer geldig. In sommige gevallen is dat overigens allemaal niet nodig en kan je toch gelijk aan de slag!

Wat zegt de wet?


Leuke vacatures thuiszorg als verpleegkundige onder ogen gekregen en je wilt weten wat de opties zijn? Dat hangt onder andere af van jouw opleidingsniveau. Vanaf niveau 4 is het bijvoorbeeld een verplichting om BIG geregistreerd te zijn. Daarbij moet je de afgelopen vijf jaar ook kunnen aantonen dat je minstens 2080 uur in de sector hebt gewerkt. Het spreekt voor zich dat de meeste herintreders niet aan dit getal komen. Is dat het geval moet je je herregistreren en eventueel een ontwikkelingstraject volgen. Wil je weer aan de slag als verzorgende IG? Dan zijn er wel wat meer opties. Zo hoef je hiervoor niet BIG geregistreerd te zijn en kan je meestal wel uit de voeten met wat e-learning modules en een traject op de werkvloer. Ga zeker op voorhand even na welke situatie op jou van toepassing is om verrassingen te vermijden!

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis