Ouderenzorg vacature

Ouderenzorg vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

Als helpende bij een zorgorganisatie binnen Fundis, ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners.

Is werken met ouderen iets waarvoor jij in de wieg bent gelegd? Dan ben je bij Fundis aan het juiste adres voor vacatures werken in ouderenzorg. Je vindt hier alles terug van een parttime functie tot voltijds inzetbaar, van bij jou in de buurt tot op een gezonde afstand van jouw woonplaats. Kijk snel en misschien ontdek je hier op deze pagina wel jouw volgende baan!

Kom werken met ouderen!

Oudere mensen zijn door hun gezegende leeftijd jammer genoeg een kwetsbare groep mensen die last krijgen van een grote waaier aan klachten en/of aandoeningen. Heel wat taken worden vaak al door de naasten van de cliënt in kwestie opgenomen. Deze naasten kunnen echter niet alles doen en daarom is ouderenzorg een mooie uitkomst waarbij de cliënt (en de naasten) worden ondersteunt (en ontlast). In een dergelijke situatie is iemand die wil werken met ouderen een godsgeschenk. Lijkt dat je wel wat? Dan vind je op deze pagina ouderenzorg vacatures voor elk niveau en voor elke regio. De juiste vacature ouderenzorg voor jou vind je vast en zeker terug.

Wat is werken in ouderenzorg?

Een paar leuke vacatures dagbesteding ouderen zien staan of jouw oog laten vallen op een vacature verpleegkundige ouderen? Dan is het natuurlijk wel zo handig een goed beeld te hebben van wat de vacature ouderenzorg nu exact inhoudt. Ouderenzorg is in essentie, zoals de naam al zegt, zorgen voor oudere mensen die kampen met gezondheidsproblemen. Vaker wel dan niet vind je bij werken met ouderen vacatures heel wat kwaaltjes terug die tegelijkertijd de kop opsteken. Het gaat dan om typische problemen zoals geheugenverlies, hartproblemen, eenzaamheid, diabetes, evenwichtsproblemen en problematiek met de motoriek. Als je werkzaam bent in de ouderenzorg zorg jij voor ondersteuning bij al deze problemen en meer. Dat kan thuis bij de cliënt zelf zijn of in een zorginstelling voor ouderen. Het takenpakket gaat van het bieden van gezelschap bij recreatieve activiteiten, een luisterend oor bieden, helpen in het huishouden tot een verzorgende functie (zoals bijvoorbeeld helpen wassen). Ben je naar dit laatste op zoek? Dan is een vacature verpleegkundige ouderen wat je zoekt.

Vormen van ouderenzorg

Er zijn verschillende vormen van ouderenzorg waarvoor je vacatures terug kunt vinden. Zo heb je de zogenaamde extramurale zorg wat zoveel betekent als zorgen voor ouderen die thuis wonen. Dit zijn dan ook meestal vacatures dagbesteding ouderen. Daarnaast bestaat er ook intramurale zorg. Dit type zorg is zorg in een gespecialiseerde instelling zoals een verpleeghuis of een ziekenhuis. Ten slotte heb je ook nog de transmurale zorg (ook wel ketenzorg genoemd). Dit type zorg is een soort hybride van extramurale en intramurale zorg waarbij er samengewerkt wordt door de specialisten in de zorginstelling en de verzorgers thuis.

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis