Palliatieve zorg vacature

Palliatieve zorg vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

De uitdaging zit ‘m in de verantwoordelijkheid die je hebt als verzorgende?

Op zoek naar een baan als palliatief verpleegkundige? Op deze pagina vind je alle mogelijke vacatures die te maken hebben met een palliatieve behandeling en palliatieve terminale zorg. Reageer simpelweg op één van de vacatures en wie weet heb jij jouw nieuwe baan al gevonden!

Kom werken als palliatief verpleegkundige


Een palliatieve zorg vacature is een vacature voor een baan in de palliatieve zorg. De palliatieve zorg is eigenlijk de zorg tijdens de laatste levensfase van mensen. Dat betekent dat het een extreem zwaar beroep is op mentaal vlak. De cliënten die je in handen krijgt zijn aan hun laatste ademtochten bezig. Daar staat tegenover dat jij ervoor kunt zorgen dat die laatste momenten betekenis hebben. Daar staat tegenover dat je heel wat dankbaarheid in ruil krijgt van zowel de patiënten als hun naasten. Bij Fundis vind je de ene palliatieve zorg vacature na de andere van parttime tot fulltime, van in de buurt tot verderop. Ben jij zo iemand met een hart voor anderen, een luisterend oor en eindeloos geduld? Dan is deze job op jouw lijf geschreven.

Wat is palliatieve zorg?


Palliatieve zorg is zorgen voor mensen die niet meer te genezen vallen. Het zijn zieken die nooit meer zullen herstellen en vroeg of laat aan hun levenseinde zullen komen. De zorg bij een palliatieve behandeling draait dan ook niet zozeer om het genezen van het ziektebeeld, maar wel om het zo waardig en pijnloos mogelijk maken van de laatste momenten. Bij de vraag wat is palliatieve zorg horen bepaalde typische ziektebeelden zoals dementie en kanker, maar het gaat ook om mensen die bijvoorbeeld met hartfalen te maken hebben. De zorg steunt op drie pijlers: aandacht voor de lichamelijke toestand, voor het sociaal element en de psychische toestand. Als palliatief verpleegkundige is het jouw taak om aan alle drie deze pijlers de nodige aandacht te schenken. Dat doe je door de lichamelijke klachten de bestrijden, mee te praten en denken over de gevoelens van de patiënten, levensvragen te beantwoorden en verliezen te helpen verwerken. Bovendien ben jij ook de contactpersoon bij uitstek voor de naasten en de familie. Dat betekent dat een gezond sociaal vermogen onmisbaar is bij dit beroep.

Het verschil palliatieve terminale zorg


Heel wat mensen denken bij palliatieve zorgverlening meteen aan terminale thuiszorg of terminale zorg. Zowel terminale thuiszorg als terminale zorg zijn echter iets totaal anders. Het draait bij zowel palliatieve verzorging als terminale zorg om zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, maar er is een duidelijk verschil. Terminale verzorging is zorg op korte termijn voor mensen die echt op sterven liggen. Het draait om een periode van ten hoogste drie maanden. Bij palliatieve zorg kan het veel langer duren dan drie maanden. Hierbij draait het om patiënten die ongeneeslijk ziek zijn, maar nog niet per se snel zullen sterven. Het is zorg die jaren kan duren. Wil jij er doorheen deze jaren staan voor de patiënten? Neem dan nu contact op voor jouw volgende baan!

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis