Vacature verzorgende 3 IG

Vacature verzorgende 3 IG

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

De uitdaging zit ‘m in de verantwoordelijkheid die je hebt als verzorgende?

Heb je een diploma verpleegkunde niveau 3 thuis in de schuif liggen? Wil je daar ook graag mee aan de slag of ben je op zoek naar een beroepsuitdaging op een nieuwe werkplek? Dan vind je op deze pagina alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. We hebben hier immers alle vacatures verzorgende niveau 3 gebundeld voor jou. Het enige wat jij moet doen? Contact opnemen!

Kom werken als verzorgende IG

Intramuraal of extramuraal aan de slag gaan als verzorgende IG? Leuke collega’s leren kennen, jouw hart van goud laten spreken en een echt verschil maken in het dagdagelijkse leven van heel wat mensen? Dan is werken in de zorg een beroep dat op jouw lijf is geschreven. Bij Fundis zijn er heel wat vacatures verzorgende en meer specifiek vacatures verzorgende niveau 3 terug te vinden. Twijfel dus niet en reageer op één van de vele verzorgende IG vacatures om een nieuwe en spannende bladzijde in jouw leven om te slaan.

Wat zoekt een vacature verzorgende 3 IG?

Een verzorgende IG is een term die binnen de zorg vaak gebruikt wordt, maar voor leken misschien niet gekend is. IG is een afkorting die voluit staat voor individuele gezondheidszorg. Als je vacatures verzorgende IG ziet betekent dat zoveel als dat de werkplek op zoek is naar een persoon met een diploma verpleegkunde niveau 3. Deze opleiding volg je reeds in het middelbaar in een mbo-niveau 3 verzorgende traject of kan je later ook afwerken op de werkplek zelf of in avondschool.

Het takenpakket

Gereageerd op één van de vacatures verzorgende IG en benieuwd naar het takenpakket? De lijst met mogelijke taken van een verzorgende IG valt uitgebreid en uitdagend te noemen. Afhankelijk van de instelling of organisatie waarbij je aan de slag gaat krijg je heel wat verantwoordelijkheden op de werkvloer. Zo ga je bij sommige verzorgende IG vacatures intramuraal aan de slag en bij sommige extramuraal. Concreet sta je in voor de zorg en de begeleiding van de patiënten en zijn er ook bepaalde verpleegtechnische handelingen die je mag uitvoeren. Daarenboven kan je als verzorgende ook ingeschakeld worden voor huishoudelijke taken of emotionele ondersteuning van de patiënt.

Verzorgende IG, verzorgende of verpleegkundige?

Een vacature verzorgende 3 IG en andere vacatures verzorgende zoeken een verzorgende. Maar wat is nu het grote verschil met een verpleegkundige? Dat verschil zit hem in de verantwoordelijkheden waarmee je belast wordt. Een verzorgende wordt breed ingezet in de ondersteuning van de dagelijkse basiszorg. Een verpleegkundige staat in voor de coördinatie van het zorgplan en het bieden van deze dagelijkse basiszorg. Bovendien mag een verpleegkundige autonoom verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals onder andere wondverzorging. Een verzorgende IG mag bijvoorbeeld injecties geven en medicatie toedienen, maar zeker niet alle verpleegtechnische handelingen voor zijn/haar rekening nemen.

Het verschil tussen een verzorgende en een verzorgende IG zit hem overigens ook in de bevoegdheden. Een gewone verzorgende wordt ingezet op het vlak van welzijn en kleinere verzorgende taken. Dat houdt onder andere in het klaarmaken van het ontbijt, het helpen bij het uit bed komen en aankleden en ga zo maar door. Een gewone verzorgende heeft het zogenaamde niveau 2, een verzorgende IG niveau 3.

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis