BBL verzorgende vacature

BBL verzorgende vacature

Vacatures bij Fundis

Locatie

Type werk

Regio

Geen vacatures gevonden

Moet je nog de opleiding verzorgende IG afwerken en zoek je daarvoor de beroepsbegeleidende leerweg

Is de job van verzorgende echt iets voor jou? Moet je nog de opleiding verzorgende IG afwerken en zoek je daarvoor de beroepsbegeleidende leerweg (de zogenaamde BBL)? Dan vind je op deze pagina tal van bbl verzorgende ig vacatures terug waarmee je aan de slag kunt. Zo kan je aan de hand van de praktijk jouw diploma behalen. Perfect toch?

Kom werken als BBl verzorgende


Werken leren verzorgende combineren? In de praktijk de handen uit de mouwen steken om in het werkveld zelf het beroep aan te leren? Dan zit je bij Fundis goed voor verzorgende ig bbl vacatures bij jou in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis leerlust en de wil om contact op te nemen. Je gaat bij deze vacatures gelijk aan de slag in de zorg en werkt tegelijkertijd de opleiding tot verzorgende IG af. Dat betekent dus dat je bij de instelling in kwestie aan de slag gaat en één of meerdere dagen ook richting school vertrekt.

Wat is een verzorgende IG?


BBL verzorgende IG vacatures zoeken een zogenaamde verzorgende IG. De afkorting IG staat voluit voor individuele gezondheidszorg. Dat betekent dat je bent opgeleid op niveau 3 in het middelbare beroepsonderwijs. Bij een BBL verzorgende vacature ga je dus tijdens het werken deze opleiding volgen. Het takenpakket na afloop van de opleidingsperiode is ontzettend veelzijdig en uitdagend. Tijdens de praktijkopleiding verzorgende IG werken en leren leer je mensen ondersteunen die zichzelf al dan niet tijdelijk niet meer kunnen redden. Dat ondersteunen valt uiteen in twee componenten zijnde zorg en begeleiding. Daarenboven mag je ook verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals het injecteren. Ook voor huishoudelijke taken kan je worden ingeschakeld en vanzelfsprekend valt ook de emotionele ondersteuning van de patiënt deels op jouw schouders bij verzorgende IG bbl vacatures.

Wat is het verschil met een verpleegkundige?


Verzorgende IG werken en leren ben je dan een verpleegkundige na het werken leren verzorgende? Kortweg gezegd niet echt. Er is immers een verschil tussen het eindresultaat van een BBL verzorgende vacature en een verpleegkundige. Een verzorgende IG kan breed ingezet worden en geeft ondersteuning bij de dagelijkse basiszorg. Een verpleegkundige is hoger opgeleid en bieden dergelijke basiszorg. Bovendien coördineren verpleegkundige de zorg en mogen ze autonoom verpleegtechnische handelingen uitvoeren zoals wondverzorging. Wil je zelf verpleegkundige worden? Reageer dan op één van de BBL verzorgende IG vacatures en je kunt daarna de opleiding verpleegkundige aanvatten.

Wat is het verschil met een verzorgende?


Een vaak gestelde vraag is wat nu eigenlijk het grote verschil is tussen een verzorgende en een verzorgende IG. Dat verschil zit hem voornamelijk in de bevoegdheden. Een verzorgende houdt zich grotendeels bezig met het welzijn van de patiënt en de kleinere verzorgende taken zoals het ontbijt klaarmaken en assisteren bij het aankleden. Een verzorgende IG mag zelfstandig dergelijke handelingen uitvoeren. Een verzorgende IG heeft het zogenaamde niveau 3 en een gewone verzorgende het niveau 2.

Deze bedrijven maken het verhaal van Fundis